9288 XB Kootstertille

ma-vrij: 13:00-16:00 zaterdag: 10:00-16:00

Halen en Brengen

ma-vrij 07:30-09:30 / 16:00-18:00 zaterdag 08:30-09:30 / 16:00-17:00

2021 – Nummer 3

Een dag uit het leven van Adventure…

Als je al een paar dagen weet dat de deadline eraan komt voor het schrijven van een column dan schieten er allerlei onderwerpen door je hoofd. Tenminste bij mij wel en ondertussen afvragend of het wel column vullend is. Onderwerpen zoals het nieuwe geluidsscherm bij de hondenvelden. Door diverse stormen die Kootstertille al heeft gehad door de seizoenen heen ( en het waait altijd bij ons) was een deel van de schutting al scheef komen te staan dus die moest vervangen worden. We wilden de velden niet meer zo groot houden, de meeste honden zaten toch halverwege of voorin dus we hebben de oude geluidsschermen afgebroken en ze halverwege weer opgebouwd. Wat we met het veld erachter gaan doen, daarvan hebben we nu nog geen idee van. Hoogstwaarschijnlijk gaan daar de schapen lopen, die we nu in de voortuin hebben. Elk nadeel heeft zijn voordeel wordt er altijd gezegd. Nadeel coronatijd, minder klanten. Voordeel coronatijd, tijd om te ver- of herbouwen. We hebben de cheque van Dierenlot, voor de aanpassing van de geluidschermen, hiervoor gebruikt.
Oké, dat was het onderwerp geluidscherm en cheque Dierenlot. Waar kan ik het nu nog meer overhebben…het zou kunnen gaan over ons 10-jarig bestaan die volledig niet is gevierd door de coronacrisis. Je kan geen groot evenement organiseren als er geen genodigden en publiek mogen komen. De voorbereidingen waren wel al een jaar eerder in volle gang. We vieren het niet bij Adventure maar op een ander locatie waardoor we samen met een collega-partner het grootser kunnen aanpakken. Het evenement staat nu dus op on-hold en t.z.t. zal het ons 10-jarig plus evenement gaan worden. Tien jaar alweer….ik denk dat een ieder van jullie die al meer dan tien jaar in Kootstertille wonen wel nog weet dat er niet-Friezen in de boerderij kwamen wonen op de Alde Dyk. Op de dag van de overdracht kregen wij niet alleen de boerderij met aangrenzende stallen maar kregen we ook, zonder waarschuwing vooraf, nog 35 asielkatten, 4 pensionhonden en een stal vol caravans zonder administratie van wie de caravans waren. De overdracht vond in de winterperiode plaats en de vloerverwarming van het oude asiel deed het niet waardoor de enige cv kachel het niet warm genoeg kon krijgen voor al die katten. We hebben toen de action leeg gekocht om de katten een warme deken te geven en zijn op zoek gegaan naar een installateur die ervoor gezorgd heeft dat de katten er warmpjes bij kwamen te zitten. In het jaar daarop kwamen de vakantiegangers hun caravan vanzelf ophalen dus de stalling werd vanzelf minder. We hebben ongeveer nog 3 jaar met een aantal caravans, een boot, diverse spullen en auto’s gezeten die niet werden opgehaald en we hebben die regelmatig moeten verplaatsen omdat we natuurlijk de stal wilden aanpakken totdat wat het nu is. En nog zijn we niet tevreden hoe we de indeling hebben gemaakt ;). De 4 honden die we dus ook met de overdracht kregen, daarvan hoorden er 3 bij elkaar en beide bazen waren ook zeer verbaasd met het ophalen van hun huisdier dat de boerderij en het pension van eigenaar was gewisseld. Bordercollie Spike is al die jaren blijven komen in ons pension. Toen we dik 10 jaar geleden de boerderij kochten wilden we uiteindelijk, als we zover waren, een pension beginnen voor honden en katten. Geen asieldieren. Dat werd dus anders… Spijt? Nee dat niet, maar alles verbouwen en het opstarten ervan dat hadden we wel anders willen doen.  Wat staat er komende tijd op de planning? We willen al enkele jaren alle asbestdaken laten vervangen. Coronatoestand heeft ervoor gezorgd dat het spaarpotje voor alle daken in 1x, behalve de middelste stal, niet meer afdoende is. Binnenkort hopen we dat i.i.g. de daken van de kapschuur en het oude asiel worden vervangen. De hondenstal zal nog even moeten wachten. We doen heel veel zelf maar sommige zaken moet je echt aan de professioneels overlaten zoals asbestsanering.
Ik zie nu dat ik al bijna bij het eind van deze column ben, hopelijk passen er nog 2 foto’s bij. Op 1 foto werkt Marije aan het geluidscherm en op de andere foto, van jaren geleden, staat Spike (linksvoor). Ik had meer onderwerpen in het hoofd maar dat past niet meer. Ik wens jullie een fijne nazomer en tot de volgende keer!

Groetjes Claudia