9288 XB Kootstertille

ma-vrij: 13:00-16:00 zaterdag: 10:00-16:00

Halen en Brengen

ma-vrij 07:30-09:30 / 16:00-18:00 zaterdag 08:30-09:30 / 16:00-17:00

2020 – Nummer 5

Een dag uit het leven van Adventure…

Nog steeds hebben we veel katten in het dierenasiel zitten die een thuis zoeken! De meeste van deze katten zijn ‘project’-katten, maar we hebben ook diverse hele sociale rakkers zitten. Bent u op zoek naar een nieuwe (of extra) huisgenoot? Neem gerust contact op voor een kennismaking via 0512-330001 of stuur een email naar info@dierenasieladventure.nl

Wat houdt een projectkat in…een projectkat is een kat waarin je tijd moet investeren om een relatie op te bouwen. Dit kan weken en soms maanden duren. Hoe jonger de kat des te makkelijker dit gaat. Kittens zijn soms al binnen enkele dagen helemaal gezellig! De relatie die je in die tijd met de kat opbouwt is er wel echt één voor het leven. Je begint met 2 bange oogjes onder de kast/bank, die alleen maar tevoorschijn komen als je niet in de kamer bent. Langzaam maar zeker zal je kleine stapjes zien, en zodra je projectkat door de kamer durft te wandelen terwijl je op de bank zit, is de eerste stap naar jullie vertrouwensband gezet. Heb je het volledige vertrouwen van een projectkat gewonnen dan ben je ook zijn/haar alles en zal hij je beste vriendje zijn. Die eerste weken of maanden dat je op je handen moet zitten zullen het zeker allemaal waard zijn! Voor bezoek en vreemde mensen gaan ze liever nog wel aan de kant, maar sommige projectkatten durven zelfs die stap te nemen. Projectkatten zijn uitermate geschikt als vriendje of vriendinnetje voor een al aanwezige kat. Vaak kijken ze hier ook van af hoe ze met mensen om moeten gaan, wat de socialisatie bespoedigt. Projectkatten gedijen het beste in een rustig huishouden zonder jonge kinderen waar ze de tijd krijgen om zich te ontwikkelen. De katten op bijgevoegde foto’s kunnen inmiddels geplaatst zijn. Voor de actuele stand van zaken kunt u het beste bellen of mailen en een afspraak inplannen.

projectkat

Op veel plekken in Nederland wordt het gebruik van een mondkapje dringend geadviseerd of is het verplicht. Zo ook in ons Dierenwelzijnscentrum. Het personeel, de stagiairs en de vrijwilligers die nog in beperkte mate aanwezig zijn dragen allemaal een mondkapje en wij vragen aan de bezoekers dit ook te doen. Ook om de bezoekersaantallen te beperken mogen er maar maximaal 2 personen, boven de 13 jaar, per afspraak in het pand zijn. Door de grote aanvraag zijn mijn zelfgemaakte mondkapjes niet altijd op voorraad bij de receptie. Als u niet mis wilt grijpen dan kan uw verzoek voor een mondkapje, de keuze is hond of kat aan één zijde, op de wachtlijst worden gezet. U krijgt dan vanzelf bericht als het mondkapje klaar is. Aan de andere zijde is een ander patroon. Dus na wassen op 60 graden kunt u het mondkapje omdraaien.

Vanaf maandag 2 november jl. werken wij in een vast teamverband per dag. Van maandag t.m. donderdag zijn Marije en Joyce uw aanspreekpunt en op vrijdag en zaterdag zijn dat Henri, Jacqueline en ondergetekende. Bij binnenkomst kunt u uw handen desinfecteren en graag bij drukte de vaste looproute gebruiken of buiten even wachten. Bij twijfel kunt u altijd bellen.

Wilt u uw huisdier verwennen met een extraatje, koop dan een kerstpakket voor uw dier in ons dierenwelzijnscentrum. Voor elk verkocht kerstpakket verwennen wij onze asieldieren met een kerstpakket. Houdt de media in de gaten of stuur een email met uw verzoek.

Ik wens u allen alvast fijne feestdagen en pas goed op elkaar in deze bijzondere tijden.