9288 XB Kootstertille

ma-vrij: 13:00-16:00 zaterdag: 10:00-16:00

Halen en Brengen

ma-vrij 07:30-09:30 / 16:00-18:00 zaterdag 08:30-09:30 / 16:00-17:00

2020 – nummer 4

Een dag uit het leven van Adventure…

Hoe is het nu met…
Booths… een asielkat die 9 jaar geleden is geadopteerd uit ons asiel. En als ik terugdenk aan 9 jaar geleden dan is er qua uiterlijk een hoop veranderd. Het asiel zoals Booths kende is er niet meer. Alle hokken zijn verwijderd en we zijn in de eerste stal het asiel en pension begonnen voor de katten. De eerste stal was 10 jaar geleden nog een caravanstalling. Dat is ook al bijna niet meer voor te stellen als je nu door de eerste stal loopt.

Als je nu door het asiel en pension loopt dan zie je veel ramen, deuren en verschillende ruimtes met buitentuin en ingericht als een gezellige woonkamer. Als je tegenwoordig een kat adopteert uit ons asiel dan zie je beter hoe het karakter van een kat is… is hij lekker relaxt en ligt hij lekker op de bank en laat hij zich aaien of rent hij gauw naar buiten en verstopt hij zich onder de grassprieten. Bij Booths zagen we wel wat voor kat het was omdat hij al volwassen was in het asiel maar een bank kon niet in het hokje en gras alleen in een potje. Er was niet veel meer ruimte dan voor een kattenbak, mandje en eten & drinken. Andere katten erbij werd ook wat krap. Gelukkig voor Booths ging hij samen met een andere kat uit ons asiel, genaamd Koosje verhuizen naar Almere. Booths is door het bazinnetje omgedoopt tot Tootsie en Koosje is Koosje gebleven. Koosje was gek op kikkers vangen. Ik zeg was want helaas is Koosje er niet meer. Koosje werd erg ziek en bleek acute nierfalen te hebben en is op 4-jarige leeftijd ingeslapen. Hoewel Tootsie nog vogels voor de bazin kwam brengen was het erg stil zonder een andere kat. Na een aantal maanden kwam er een 12 weken oude kitten bij het gezin: Ivan. En wat ontzettend sneu was om te lezen is dat ook Ivan is overleden aan acute nierfalen op 2,5-jarige leeftijd. De bazin vond het zielig voor Tootsie dat hij weer alleen vogels moest vangen en alleen kattenkwaad kon uithalen dat ze voor Tootsie maar ook voor haarzelf een nieuwe 5 maanden oude kitten in huis nam, genaamd Igor. Echter Tootsie en Igor lagen elkaar totaal niet.  Blazen, vechten, grenzen stellen….het mocht niet baten. Igor had geen respect voor Tootsie en Tootsie was daarom meer buiten te vinden dan binnen. Het leek hun beter om nog een jonge kat (Boris) erbij te nemen zodat Igor zich meer kon richten op hem. En dit bleek de ideale match te zijn voor de 3 katten. Igor (inmiddels 1 jaar) speelt, stoeit, dolt met de 7 maanden oude Boris en laat Tootsie meer met rust. En Tootsie en Boris zijn dikke maatjes geworden. En terwijl de 2 jonge rakkers als een stel dwazen door het huis heen rennen kan Tootsie, die nu 13 jaar is, heerlijk rustig alles van een afstand bekijken en gekroeld worden door het bazinnetje…. Het gehele en complete verhaal van Tootsie is terug te lezen op onze facebookpagina “Dierenwelzijnscentrum Adventure, met zorg voor uw dier”.  In 2011 zijn alle katten die bij ons in het dierenasiel zaten op de foto gezet door een fotograaf. Dus twee foto’s bij deze column. Tootsie in 2011 op de krabpaal in het asiel en Tootsie in 2020 bij de bazin op tafel in de tuin.

Wist je dat je “Vriend van…” het asiel kan worden? Voor maar €26,- per jaar ( €0,50 cent per week) helpt u al een dier in ons dierenasiel. En binnenkort zijn er ook mondkapjes te koop voor maar €2,50. Deze zijn door mij zelfgemaakt. Ook dit bedrag komt ten goede aan het dierenasiel.

Nog een fijne (na)zomer gewenst!

2011
2020