9288 XB Kootstertille

ma-vrij: 13:00-16:00 zaterdag: 10:00-16:00

Halen en Brengen

ma-vrij 07:30-09:30 / 16:00-18:00 zaterdag 08:30-09:30 / 16:00-17:00

2020 – Nummer 1

Een dag uit het leven van Adventure….

Allereerst de beste wensen voor het jaar 2020.

Op het moment dat ik dit type zijn we druk bezig met de voorbereidingen van de aankomende vakantiebeurs. Op dinsdag 15 januari zal de stand in de jaarbeurs te Utrecht opgebouwd gaan worden om bezoekers te vertellen waar je als vakantieganger aan moet denken als je een huisdier meeneemt op vakantie maar ook als je het betreffende huisdier thuis achter laat in bijvoorbeeld een pension. Vorig jaar was de aftrap op de vakantiebeurs om de bezoekers te voorzien van deze informatie d.m.v. een stand met medewerkers van ons dierenpension en een presentatie op verschillende tijdstippen door de dag heen. Dit is zo goed bevallen door de organisatie dat we dit jaar er ook weer bij zijn. Mocht u plannen hebben om naar de vakantiebeurs te gaan ( en als u dit leest bent u al geweest) dan heeft u ons wellicht getroffen in hal 10 naast het Holland Heineken plein. Ook dit jaar zal mijn Shih Tzu, genaamd Danger, ook weer van de partij zijn. Hij is door Hinke van Trimsalon Doks in Dokkum getrimd om weer netjes voor de dag te komen op de vakantiebeurs.

Om up-to-date te blijven over het wel en wee binnen het Dierenwelzijnscentrum kunt u het beste ons volgen via onze facebookpagina. Op 8 januari is er een bericht geplaatst over onze langzitters in het dierenasiel. Sommige katten zijn er al vanaf mei 2019. De langzitters zijn katten die zichzelf niet verkopen op de voorgrond en vallen vaak in de categorie “project-kat’. Een project-kat is een kat waar je tijd in moet investeren om een relatie op te bouwen. Dit kan weken en soms maanden duren. De relatie die je in die tijd met de kat opbouwt is er wel echt 1 voor het leven. Je begint met 2 bange oogjes onder de kast/bank, die alleen maar tevoorschijn komen als je niet in de kamer bent. Langzaam maar zeker zul je kleine stapjes zien, en zodra je project-kat door de kamer durft te wandelen terwijl je op de bank zit, is de eerste stap naar jullie vertrouwensband gezet. Heb je het volledige vertrouwen van een project-kat gewonnen dan ben je ook zijn/haar alles en zal het je beste vriendje zijn. Die eerste weken of maanden dat je op je handen moet zitten zullen het zeker allemaal waard zijn! Voor bezoek en vreemde mensen gaan ze liever nog wel aan de kant, maar sommige project-katten durven zelfs die stap te nemen. Project-katten gedijen het beste in een rustig huishouden zonder jonge kinderen waar ze de tijd krijgen om zich te ontwikkelen. Op 12 januari konden we u melden dat door de laatste oproep op facebook de meeste van onze langzitters eindelijk hun 4-ever home hebben gekregen! Helaas hebben we sinds de oproep op facebook ook weer een aantal thuiszoekers binnengekregen. Binnengekomen dieren checken we altijd op chip en als het dier een chip heeft of deze is geregistreerd bij een dierendatabank. Waarna de eigenaar gebeld of gemaild wordt. Helaas komt het nog steeds voor dat de dieren niet allemaal voorzien worden van chip. Mocht er geen eigenaar zich melden dan wordt het dierenasiel eigenaar na 14 dagen en kunnen de dieren herplaatst worden. De meeste betreffen ‘project-katten’ in meer of mindere mate.

In dit nieuwe jaar kan het voor komen dat wij dieren uit andere regio’s in ons dierenasiel opnemen. Wij zijn een samenwerking aangegaan met de Dierenambulance Westerkwartier. Hoe dit allemaal in z’n werk gaat vertel ik een volgende keer in de dorpskrant of leest u op de website of via facebook.

Belangrijke mededeling: Op 15 januari 2020 start de gemeente 8karspelen met de laatste fase van de wegwerkzaamheden aan de Oude Dijk in Buitenpost.  De kruising zal onder handen genomen worden. Dit betekent dat ons dierenwelzijnscentrum alleen bereikbaar is via de kant van Kootstertille. De stremming zal ca. 4 weken in beslag nemen.