9288 XB Kootstertille

ma-vrij: 13:00-16:00 zaterdag: 10:00-16:00

Halen en Brengen

ma-vrij 07:30-09:30 / 16:00-18:00 zaterdag 08:30-09:30 / 16:00-18:00

2019 – Nummer 5

Een dag uit het leven van Adventure….

In de 3e Nijsmoune schreef ik over de zwerfhonden uit Curaçao en de Stichting CARF die voor deze honden inzet, de Carfies.  Elk jaar worden er honderden ongewilde pups en kittens geboren op Curaçao. Als ze hun eerste levensjaar al overleven staat hen niet altijd een rooskleurige toekomst te wachten. De ABC-eilanden maakt deel uit van het Koningrijk der Nederlanden maar de regels voor het houden van en verantwoordelijk zijn voor de honden is daar niet zo strak geregeld als hier in Nederland. Stichting Dierenasiel Adventure zet zich, samen met dierenartspraktijk Tusken Diken en Feanen en Stichting CARF ( Curaçao Animal Rights Foundation), kosteloos in voor een castratie – en sterilisatie actie om deze dieren te helpen. Op 19 november vertrekken we naar Curaçao om voor CARF en de zwerfdieren op het eiland een verschil te maken. Ondanks dat wij ons kosteloos inzetten, is er wel geld nodig! Het materiaal, de medicatie, de huur van de dierenartsruimte en de nazorg kosten veel geld. Help ons helpen en doneer via Geef.nl onder het kopje geefacties met als omschrijving “Zwerfdieren Curaçao”. Het is goed mogelijk dat u dit artikel past leest als wij weer terug in Nederland zijn. Volg ons daarom ook op onze facebookpagina, instagram, twitter of de website voor het laatste nieuws. Als u de website, www.dierenpensionadventure.nl, bezoekt dan zult u zien dat deze ook is vernieuwd. Henk Schievink van E-fective Solutions heeft kosteloos de website, die hij in 2015 ook heeft gemaakt, opnieuw onder handen genomen en in een nieuw jasje gestoken.

Vakantiebeurs

Hoe is het nu met Arwin afgelopen, de Carfie waar ik ook wat over schreef in de 3e Nijsmoune. Melissa en Arwin zijn onafscheidelijk en gaan samen op training bij Jacqueline Verschuren van Challenge 4 dogs. Arwin was de eerste Carfie die voet in ons dierenwelzijnscentrum zette en 4 andere Carfies hebben hem inmiddels gevolgd, drie ervan zijn ook al geplaatst. Bijgevoegde poster is is kosteloos ontwikkeld en gesponsord door Joery Gjaltema van www.gjaltemadesign.nl

Dit jaar geen kerstopendagen in ons Dierenwelzijnscentrum en ook geen kerstpakketten te koop. We hebben gemerkt dat wij in het weekend voor de kerst inmiddels niet meer de enige zijn die activiteiten organiseren dus hebben we besloten om in een ander weekend opendagen te organiseren. Hoe, waar en wanneer dat verneemt u via deze dorpskrant of via de andere mediakanalen.  Daardoor vervallen ook de huisdierkerstpakketten.

Wilt u toch de dieren sponsoren in ons dierenasiel, dat kan door bijvoorbeeld Vriend Van te worden. Voor slechts 50 eurocent per week (€26,- per jaar) bent u vriend(in) van Dierenasiel Adventure. Uw bijdrage voor huisvesting, verzorging, voeding en medische kosten helpt ons om zwervers te blijven opvangen en te herplaatsen.  Hoe meer u geeft hoe meer wij kunnen doen voor de asieldieren.    Ook kunt op Adopteren op Afstand. U betaald dan €60,- voor een specifiek dier. Eenmalige donatie kan natuurlijk ook. Zie ook onze website voor meer informatie en hoe u het beste kunt doneren. Liever persoonlijk? Dat is natuurlijk geen probleem. Dierenwelzijnscentrum Adventure is elke dag geopend van 07:30 tot 18:00 en op zaterdag van 08:30 tot 18:00. U kunt ook doneren in de vorm van oude kleding, schoonmaakartikelen, vuilniszakken of iets lekkers voor katten, konijnen, honden of vogels.

Alvast een Fijne jaarwisseling en kijk uit voor vuurwerk en (uw) huisdieren.

Bijna vergeten….mocht u in januari 2020 naar de vakantiebeurs in Utrecht gaan, dan kunt u ons daar ook weer vinden!