9288 XB Kootstertille

ma-vrij: 13:00-16:00 zaterdag: 10:00-16:00

Halen en Brengen

ma-vrij 07:30-09:30 / 16:00-18:00 zaterdag 08:30-09:30 / 16:00-18:00

2019 – Nummer 3

Een dag uit het leven van Adventure….

Zoals algemeen bekend is inmiddels bestaat Dierenwelzijnscentrum Adventure uit het Dierenpension en Stichting Dierenasiel.  Om gewonde zwerfdieren op te kunnen halen en te verzorgen, eventueel met tussenkomst van de dierenarts, rijden er dierenambulances rond die door Stichting Dierenlot zijn gesponsord. Stichting Dierenlot heeft ervoor gekozen om de algemene benaming op de ambulances te voeren. Zo kan er verwarring ontstaan bij de inwoners van de gemeentes waarvoor de dierenambulances rijden. In de 6 gemeentes van Stichting Dierenasiel Adventure rijden de dierenambulances alleen voor gewonde honden of katten in de avonduren. In overleg kunnen de zwerfdieren opgehaald worden door de dierenambulance of u brengt het dier naar het dierenasiel binnen de openingstijden. Via de facebookpagina van Dierenambulance NOF kunt u ook een bericht delen van de zwerfdier. De dierenambulance rijdt dus niet uit voor elk dier.

Op het moment dat ik deze column schrijf, 04 juni, zijn er 36 asielkatten en 2 asielhonden aanwezig in het dierenasiel. De zwerfhonden die bij ons zitten zijn eigenlijk geen echte zwerfhonden, als er zwerfhonden worden aangemeld dan is de eigenaar vaak binnen 2 uren alweer terecht en kunnen baas & hond herenigd worden met elkaar. Hier in Nederland is het houden van honden goed geregeld en zijn de eigenaren verantwoordelijk voor hun dier maar waar het anders is geregeld, en dat is best apart, is bijvoorbeeld op het eiland Curaçao. Dit land maakt deel uit van het Koningrijk der Nederlanden maar de regels voor het houden van en verantwoordelijk zijn voor de honden is daar niet zo strak geregeld als hier in Nederland. Er zijn een aantal dierenasielen aanwezig op het eiland, waaronder het Dog Rescue Center van Rossana Kluivert en Stichting CARF ( Curaçao Animal Rights Foundation). CARF bestaat nu 11 jaar en is op 29 mei 2008 opgericht door lokale dierenliefhebbers om zwerfdieren te kunnen opvangen. Zodra de geredde honden gezond en gesocialiseerd zijn wordt er door de vrijwilligers van CARF een liefdevol gezin gezocht voor de honden. Elke hond bij CARF wordt gesteriliseerd of gecastreerd en voorzien van een chip. Sommige honden zitten al jaren te wachten op een nieuwe baas , zij verblijven in het dierenasiel of bij een pleeggezin (Foster ook wel genoemd). Op dit moment hebben ze ongeveer 140 honden zitten, verdeeld over het asiel en de Fosters. Om een eventuele adoptie zo succesvol mogelijk te laten verlopen proberen zij de honden zo snel mogelijk bij een Foster op te vangen. Zo krijgen de honden tijd en ruimte om te socialiseren en te wennen aan het huiselijk leven. Een Foster-zijn is mogelijk het dankbaarste vrijwilligerswerk wat er bestaat. Je bent namelijk getuige van de transformatie van een onzeker hoopje ellende tot een dankbaar en trouw huisdier. Een asielhond van de Stichting CARF wordt ook wel een CARFIE genoemd.

Wij, Henri & Claudia samen met pleegdochter Melissa, hebben een CARFIE in huis. Hoe dat tot stand is gekomen vertel ik u graag in de volgende Nijsmoune. Onze CARFIE  heet Arwin en zal na het socialiseren in ons gezin, ter adoptie worden aangeboden. Het adoptiegeld is voor de Stichting CARF, uiteraard kunt u deze stichting ook steunen via ons Dierenasiel. Bij een donatie kunt u aangeven of het voor Stichting Dierenasiel Adventure, de Dierenambulance NOF of voor de Stichting CARF is. Wij zorgen dat de donatie bij de juiste personen terecht komen. Rechtstreeks mag natuurlijk ook. Kijk voor meer informatie op www.carfcuracao.com of op https://dierenpensionadventure.nl/

Wordt vervolgd!