9288 XB Kootstertille

ma-vrij: 13:00-16:00 zaterdag: 10:00-16:00

Halen en Brengen

ma-vrij 07:30-09:30 / 16:00-18:00 zaterdag 08:30-09:30 / 16:00-18:00

2019 – nummer 2

Een dag uit het leven van Adventure….

In februari was ons Dierenwelzijncentrum in rep en roer, er vond toen namelijk een brandweeroefening plaats in ons pand. Er werd een brand in scene gezet en met speciale machines stond binnen een paar minuten het pand vol met ‘rook’. Aan de brandweer de taak om de slachtoffers’ uit het pand te redden en voor onze BHV-ploeg een goede oefening om onze dieren in veiligheid te brengen in geval van nood. Voor beide partijen was dit een zeer leerzame en geslaagde oefening. Voor Adventure weer een grote stap om niet alleen de leukste, maar ook de veiligste dierenopvang in uw omgeving te zijn. Waarbij de gezondheid, veiligheid en zorg van uw dier voorop staat. We willen ook via deze weg de vrijwillige brandweer van Buitenpost nogmaals hartelijk bedanken voor deze leerzame ervaring!

In ons Dierenwelzijncentrum verblijven fretten, geboren in augustus 2018. De Stichting Hulp en Herplaatsing Huisdieren (SHHH) heeft op dit moment ruim 30 fretten die herplaatst moeten worden. De dieren komen uit een laboratorium, zijn volledig gezond verklaard en mogen daarom herplaatst worden. Ze zijn gevaccineerd en gechipt en erg vriendelijk. Het zijn mannetjes die nu gewend zijn om samen te zitten. De adoptiebijdrage is € 70, -.
We kunnen er eventueel (beperkt) een kooi bij leveren, maar deze is niet geschikt als enige leefruimte. Voor meer informatie over de fretten kunt u het beste een mail, met evt. uw tel.nr. sturen naar info@shhh.nl

Misschien ook leuk om te weten dat we verhalen met foto’s terugkrijgen van adoptanten die een kat, hond of een ander dier adopteren uit ons dierenasiel. Hieronder een aantal van de reacties:

“Hallo, Hier een update van Boes. Hij heeft heel erg moeten wennen aan zijn nieuwe gezinssituatie, maar is inmiddels prima op zijn gemak. We zijn ontzettend blij met hem!” “Hallo, Ivo en Keon voelen zich al helemaal op hun gemak. Ze kunnen het super goed met elkaar vinden samen!” “Ongeveer 2,5 jaar geleden hebben wij het dierenasiel bezocht omdat wij een foto in de krant zagen van Rosie. De kater Rosie zocht een nieuw huis. Wij waren gelijk verliefd op Rosie. Het gaat erg goed met hem. Hij heet nu Tommy. Daarnaast gaat hij ook naar buiten. Wij zijn heel blij met hem.” “Tucker heeft het al helemaal naar zijn zin met zijn nieuwe grote broer”

In het laatste kwartaal van 2018 is er 300 kilo kleding opgehaald door Stichting Dierenlot en hebben wij als Dierenasiel een donatie gekregen van € 60,- wat ten goede komt aan de asieldieren.

Dus gaat u opruimen dan kunt u uw oude kleding en schoeisel bij ons inleveren! Dekbedden/dekens kunnen wij zelf goed gebruiken en kunnen niet in de kledingcontainer. Bedankt voor uw donatie op deze wijze. De kledingcontainer staat op het terrein van ons Dierenwelzijnscentrum.

#AdventureTip: Elk jaar overlijden in Nederland honderden huisdieren door woningbranden.

Wanneer hulpdiensten arriveren bij uw woning zijn zij gericht op het redden van mensenlevens, niet op dierenlevens. Dit laatste gebeurt omdat hulpdiensten niet weten dat er huisdieren aanwezig zijn of doordat ze het in alle drukte vergeten. Schaf een Attentie-Huisdieren-Aanwezig-Sticker aan en plak deze op de ruiten of bij uw voordeur zodat de hulpdiensten de sticker meteen zien wanneer ze een pand binnen gaan. Hierdoor kunnen ze gerichter zoeken en dit vergroot de overlevingskans van uw huisdier.