9288 XB Kootstertille

ma-vrij: 13:00-16:00 zaterdag: 10:00-16:00

Halen en Brengen

ma-vrij 07:30-09:30 / 16:00-18:00 zaterdag 08:30-09:30 / 16:00-18:00

2019 – Nummer 1

Een dag uit het leven van Adventure….

De kerst open dagen zijn weer geweest. Dit keer konden donateurs, naast de jaarlijkse kerstadvertentie in de krant De Feanster, ook een plek aan de muur kopen, in de vorm van de Wall of Fame. Deze Wall of Fame bestaat uit logo’s van diverse bedrijven en particulieren die het dierenasiel een warm hart toedragen. Tot aan de kerst open dagen van 2019 is de Wall of Fame te zien in ons Dierenwelzijnscentrum.

Voor de 3e keer verkochten wij Kerstpakketten voor de huisdieren, de keuze was nu meer gericht op de kat, de hond en de gevoelige hond. Ook is er bewust gekozen voor een gezond pakket dus niet zakjes vleesvoer of brok van de supermarkt, daar zit namelijk te  veel zout en water in waar de dieren op latere leeftijd weer last van kunnen krijgen. Het voer van de supermarkt is te vergelijken met Macdonalds voer. U gaat ook niet iedere dag naar de Mac dus het is verstandig als uw huisdier dat ook niet doet. Bij de dierenwinkels is er goed voer voor uw dieren te koop, namens Vobra verkopen wij Carocroc (hond/kat) & Impress Your Dog (geperste brok) en u kunt tevens sparen voor de 11e zak gratis, daar zit geen eindtijd aan gebonden. Natuurlijk zat er niet alleen voer in het kerstpakket maar ook speeltjes voor de honden & katten en de Ik-Zoek-Baas Doos is om te bouwen tot kattenhuisje. Voor elk verkocht kerstpakket doneren wij een kerstpakket aan het dierenasiel. Dit was in 2018.

 

Het nieuwe jaar bracht ons ook al iets bijzonders. Voor vier dagen lang stonden wij als Hondenpension Adventure op de vakantiebeurs in Utrecht. Ons doel, via een presentatie of bij de stand, was om de bezoekers van de vakantiebeurs te informeren waar aan gedacht moet worden als de hond mee op vakantie gaat en waar de hond wordt ondergebracht als deze thuis zou blijven. Meerdere malen per dag werd de presentatie en de stand verzorgd door de aanwezige Adventure medewerkers.

Van links – rechts: Henri Hageman, Jacqueline van Arkel, Joyce Smit en Marije Schaafsma

In de presentatie werd verteld aan de bezoeker dat men zich goed moet laten informeren wat de regels voor honden zijn van het vakantieland naar keuze. Wordt er dan bijvoorbeeld gekozen voor een warm land dan zijn schoenen voor de hond een aanrader vanwege het hete asfalt of de schelpenpaden waar ze op moeten lopen. De hond raakt zijn warmte kwijt door te hijgen, de voetzolen en via de buik en dat het dus belangrijk is dat er voldoende schaduw voor de hond aanwezig is. Voor de wintervakantie zijn de schoenen ook handig omdat de sneeuw blijft plakken tussen de zolen, vaseline i.p.v. schoenen kan natuurlijk ook. Blijft de hond thuis? Laat u informeren en rondleiden door het betreffende pension naar keuze. Voelt het goed dan kunt u met een gerust hart op vakantie. Sinds 2011 plaatsen wij foto’s en filmpjes van uw trouwe viervoeter op de verschillende media en kunt u tijdens uw vakantie gezellig mee genieten met zijn/haar vakantie in het pension.

Het tweede bijzondere gebeurtenis in 2019 is de geboorte van Famke, dochter van Wesley & Marjan  en zusje van grote broer Jos. Via deze weg willen wij Marjan en de familie feliciteren met deze mooie jongedame.

#AdventureTip: weet u wanneer u op vakantie gaat en brengt u de hond naar ons pension reserveer dan tijdig een plek in de bouwvakvakantie.