9288 XB Kootstertille

ma-vrij: 13:00-16:00 zaterdag: 10:00-16:00

Halen en Brengen

ma-vrij 07:30-09:30 / 16:00-18:00 zaterdag 08:30-09:30 / 16:00-18:00

2018 – nummer 4

Een dag uit het leven van Adventure….

….het realiseren van een nieuw hondenzwembad.
Inderdaad het nieuwe hondenzwembad want zoals vele misschien al weten hebben wij begin 2012 een natuurzwembad aangelegd voor Onze Gasten in het eerste speelveld ( aan de Alde Dyk kant) zodat alle honden hun pootjes konden baden of lekker konden gaan zwemmen. In de kleigrond was met een grote kraan een gat gegraven met een schuine inloop. Vele jaren is er met plezier gezwommen door onze pension-/ en asielgasten, voornamelijk in de zomerperiode. Tijdens de andere jaargetijden waar het voornamelijk regende, sneeuwde , vies, koud en nat weer was, bleef het zwembad leeg en kon de natuur zijn gang gaan en werd het meer een natuurvijver en in 2017 was er ook nog een broedend eendenstel waardoor we hebben besloten om even niet meer gebruik te maken van deze vijver totdat het eendenstel met kinders was uitgevlogen. Tenslotte was dit zwembad gerealiseerd voor verrijking bij de honden.

Begin 2018 hebben we nog een poging gedaan om een deel van het riet weg te halen zodat de honden toch nog konden zwemmen maar het was uiteindelijk meer neus dippen dan echt zwemmen. Ons plan was om voor deze zomer een kraan te huren en het gehele zwembad leeg te scheppen maar door andere (bouw)werkzaamheden waren de vrijwilligers te druk en bleef dat liggen. Begin juli kregen wij, tot onze verrassing, een cheque aangeboden van de gasten en personeel van Holland Casino te Leeuwarden. Dit bedrag hebben wij voor een deel gestoken in ons nieuwe hondenzwembad en voor een paar kleinere badjes in de andere velden.

Dit was voor ons tevens een startsein om verder te gaan. We hebben een kraan gehuurd en het gehele zwembadveld leeg gehaald en een nieuw gat gegraven. Een hekwerk met een zeil geplaatst. Zand laten storten en weggekruid. (Vlonder)planken besteld en deze erin getimmerd. Vanwege het hele mooie droge weer konden we hier lekker mee bezig zijn totdat het helaas met bakken uit de hemel kwam. Op dit moment ligt het werk even stil. Dit ook omdat de drukke zomerperiode veel aandacht nodig heeft. Door het vele water wat afgelopen tijd is gevallen is er een deel van het zand in het zwembad weggespoeld. Maar we gaan rustig verder. De verwachting is dat medio september alles klaar is en dat we dan rond het zwembad kunnen zitten terwijl Onze Gasten kunnen zwemmen, pootje baden of ook naast ons kunnen liggen.


#AdventureTip : In de zomer is het ook voor honden heerlijk om een frisse duik te nemen. Een leuke en goede manier om af te koelen op een warme dag. De meeste honden zijn gek op zwemmen en springen op een warme dag maar wat graag in de eerste waterplas die ze tegenkomen. Maar let op, er komen de laatste jaren steeds meer meldingen binnen over blauw alg en botulisme! Check van te voren de website zwemwater.nl waar u, uw familie en de honden veilig kunnen zwemmen.