9288 XB Kootstertille

ma-vrij: 13:00-16:00 zaterdag: 10:00-16:00

Halen en Brengen

ma-vrij 07:30-09:30 / 16:00-18:00 zaterdag 08:30-09:30 / 16:00-18:00

2018 – nummer 3

Een dag uit het leven van Adventure….

…veranderingen in goede zin van het woord.
Er gebeurd natuurlijk veel in ons Dierenwelzijnscentrum. Het zijn soms kleine dingen die een verandering geven. 1 van onze bouwvrijwilligers, Rienk, die loopt alle ruimtes na waar gevoegd moet worden. Het valt misschien niet direct op maar het verschil is goed zichtbaar en het wordt weer een stuk netter.

Een verandering is ook dat er sinds 1 april een arrangement of upgrade geboekt kan worden bij het verblijf van je hond. Het arrangement bestaat uit losse upgrades. De upgrades zijn vers vlees maaltijd, wandelen, fietsen, borstelen/knuffelen, wassen of een hondenijsje. Het activiteiten-arrangement bestaat uit 3 activiteiten (wandelen of fietsen) naar keuze, het combi-arrangement is een activiteit naar keuze samen met een knuffel-/borstelbeurt en een wasbeurt en gaat u voor het DeLuxe combi-arrangement dan heeft uw  huisdier recht op twee vers vleesmaaltijden en een activiteit naar keuze en een knuffel-/borstelbeurt en een wasbeurt. Voor de prijzen verwijs ik u graag naar onze website en onder pension kiest u voor tarieven. Mocht het nu lekker warm weer zijn en u wilt extra verkoeling geven aan uw hond d.m.v. iets lekkers dan kunt u bij het verblijf ook een hondenijsje erbij boeken. Er zijn twee smaken: Rund, deze is graanvrij en de Worst. Ook kunt u deze ijsjes voor thuis halen. Er zitten meerdere ijsjes in 1 verpakking, de ijsjes zijn verkrijgbaar in de maanden mei t.m. september. De ijsjes zijn bedacht en gecreëerd door onze voedingsdeskundige Joyce.

Een verandering is ook dat wij niet alleen maar studenten uit Nederland krijgen die stage komen lopen maar ook studenten uit het buitenland. Pinja is een Finse student van de Finland Ahlman College en zij helpt een maand lang, 5 dagen per week, in ons Dierenwelzijnscentrum. De communicatie gaat in het Engels, wij kunnen geen Fins en zij kan geen Nederlands. Naast natuurlijk het verzorgen van de honden en katten, helpt zij ook mee in de verzorging van de paarden, (shhh) konijnen, vogels, schapen en natuurlijk de lammetjes die inmiddels geboren zijn en luisteren naar de naam Andries en Thomas.

Zoals u al eerder heeft kunnen lezen staan wij twee keer per jaar bij de Jumbo in Surhuisterveen en gelukkig maar dat dit mogelijk is. Wij maken  iedere dag  alle verblijven schoon en verbruiken daardoor veel artikelen. Klanten van de Jumbo kunnen dan op deze 2 dagen artikelen, bijvoorbeeld vuilniszakken, keukenrollen, afwasborstels, schelpenzand, vissenvoer etc. doneren aan de dames ter plaatse. De Jumbo actie is op vrijdagavond 15 juni van 18:00-21:00 en zaterdag 16 juni van 10:00-16:00 uur. Ook is 1 van de dierenambulances van Noord Oost Friesland  die dagen aanwezig. Liever op een andere manier doneren aan ons Dierenwelzijnscentrum? Dat kan bijvoorbeeld door oude kleding in te leveren, er staat een kledingcontainer op ons terrein en  mocht deze vol zijn dan kan de kleding ook binnen gebracht worden. Vanuit Stichting Dierenlot krijgen wij een kleine bijdrage voor het inleveren van deze kleding. Van o.a. deze bijdrage en van de cashdonaties  schaffen wij spullen aan voor onze dieren. We hebben o.a. bij de Ikea boxen voor katten gekocht die in een kallaxkast passen.

Nog een kleine tip let op uw dieren met het warme weer. Honden raken de warmte kwijt via hun voetzolen en door te hijgen.  Pas op met het uitlaten op het asfalt, als het buiten 25 graden is dan is het asfalt een graad of 52. Laat de honden dus uit op het gras of trek ze schoentjes aan. Het Adventure team wenst u  en uw huisdieren een fijne vakantie!