9288 XB Kootstertille

ma-vrij: 13:00-16:00 zaterdag: 10:00-16:00

Halen en Brengen

ma-vrij 07:30-09:30 / 16:00-18:00 zaterdag 08:30-09:30 / 16:00-18:00

2018 – nummer 2

Een dag uit het leven van Adventure….

…De samenwerking met de Dierenambulance Noord Oost Friesland.  Voor wie wel eens langs rijdt of fietst ziet twee dierenambulances voor ons pand staan. Dierenasiel Adventure (onderdeel van Dierenwelzijnscentrum Adventure) heeft  een contract met zes gemeenten om naast zwerfdieren ook gewonden huisdieren op te vangen en met behulp van de dierenambulances kunnen wij deze ook ophalen.  De dierenambulance is 24 uur per dag bereikbaar onder nummer: 06-50128269.

Het komt ook voor dat wij een telefoontje krijgen over een zwerfhond of –kat. In het geval van de katten kunt u deze naar het dichtstbijzijnde dierenarts of naar ons dierenasiel brengen om de chip uit te laten lezen. Een chip ziet eruit als een kleine rijstkorrel die tussen de schouderbladen van de hond of kat, door de dierenarts, wordt geplaatst. Met een chipreader wordt de chip uitgelezen en vergeleken met de bijhorende barcode. Deze  barcodesticker krijgt u van de dierenarts in het vaccinatieboekje of in het dierenpaspoort. De chip zal u zelf moeten registreren bij een databank. Via chipnummer.nl kunt u controleren of de gegevens correct zijn.

Als u een zwerfhond vindt kunt u deze ook laten controleren op een chip bij de dichtstbijzijnde dierenarts. Breng de hond niet direct naar ons Dierenasiel omdat vaak de eigenaar dichtbij is. Een hond loopt niet vaak vele kilometers weg. Wij adviseren dan ook dat u de gevonden hond minimaal 2 uren bij u houdt en wij plaatsen de foto’s en de gegevens over deze hond op de facebookpagina van Dierenambulance NOF. Deze berichten worden altijd massaal gedeeld en de honden worden vaak binnen 2 uur herenigd met de eigenaar.

Zwerfkatten die opgehaald worden met de dierenambulance en naar het asiel worden gebracht, worden ook geplaatst op de facebookpagina van de dierenambulance. Deze berichten zijn ook vaak terug te vinden op Amivedi.nl. Op Amivedi kunt u ook een vermissing doorgeven en zoeken of iemand uw huisdier heeft gevonden.

Via mail of telefonisch worden bij het dierenasiel vaak vermissingen doorgegeven. Wij vragen altijd of het betreffende dier is gechipt omdat dit zo veel makkelijker maakt voor iedereen. Een zwerfkat kan zomaar een kat uit dezelfde buurt zijn en dan kunt u deze lekker laten lopen. Een kat hecht nu eenmaal niet aan 1 baas zoals een hond dat doet.

Soms krijgt de dierenambulance de opmerking: “Er staat toch DIERENambulance op uw auto, dan rijdt u toch voor alle dieren?” Dat kan inderdaad verwarring geven. Deze dierenambulances zijn uitgereikt door Stichting Dierenlot aan ons dierenasiel. Zij hebben gekozen voor deze benaming omdat de ambulances door heel Nederland ingezet worden voor de dieren. Het is echter per gemeente verschillend wat de afspraken hiervoor zijn. Op de website www.dier.nu kunt u meer lezen over Stichting Dierenlot.

De dierenambulance een keer bewonderen? Dat kan bij een Jumbo actie of op een Open Dag. De dierenambulance wordt ook nog weleens gebruikt bij een spreekbeurt op een school 🙂