9288 XB Kootstertille

ma-vrij: 13:00-16:00 zaterdag: 10:00-16:00

Halen en Brengen

ma-vrij 07:30-09:30 / 16:00-18:00 zaterdag 08:30-09:30 / 16:00-18:00

2018 – nummer 1

[mp_row]

[mp_span col=”12″]

Een dag uit het leven van Adventure…. Hoe het ooit begon in 2011.

Misschien dat sommige van jullie onze facebookpagina ‘Dierenwelzijnscentrum Adventure, met zorg voor uw dier’ leuk vinden en  wellicht het vastgezet bericht hebben gezien: ‘Adventure, hoe het begon in 2011’. Deze tekst staat op het plakboek die we, van onze vaste vrijwilligster Marjan Alma van der Meulen, hebben gekregen. Marjan begon ergens in het jaar 2012, zij heeft dus op 1 jaar na, het proces meegemaakt van het herbouwen en opnieuw inrichten van het dierenpension en dierenasiel en zoals het nu heet Dierenwelzijnscentrum Adventure. Toen Henri en ik erin trokken, begin 2011, was het al een dierenpension en dierenasiel. Het is bijna niet meer voor te stellen maar de eerste stal waar nu de mooie ruime kamers met katten verblijven, de kantine, de receptie, de vogelverblijven en het kantoor is gevestigd, was in 2011 een opslagruimte voor andermans spullen (auto’s, bureaus, caravans, boten etc.) Daar waren ook standaardkennels en zoals wij hebben begrepen werden deze gebruikt voor de honden als de caravans weg waren.  In de tweede stal waar nu de comfortverblijven, de nieuwe standaards, de standaardkennels en ruime binnenvelden gerealiseerd zijn, was bij aankomst een binnenbak voor paarden met paardenboxen.

Beide stallen hebben sinds 2013 vloerverwarming en waar vroeger het kattenasiel /-pension zat is nu al enige jaren een spoelkeuken voor de vele was en afwas.  Als je in het plakboek bladert kom je veel van de dieren tegen die bij ons in het asiel hebben gezeten, zoals bijvoorbeeld Juultje (klein blijvend poesje zoekt speelkameraad in vorm van hond of kat), Lutske (middelbare dame zoekt schoot), Cheetah (van roofdier tot knuffelpoes) of Simon ( De schrik van Surhuisterveen blijkt een erg verlegen kat). Het komt minder vaak voor maar we hebben in de loop der jaren ook asielkonijnen /-hamsters /-cavia’s en asielhonden gehad, zoals Bloem & Bugs (Het Valentijskoppel), Nomad (zoekt knusse kooi), Sjors (zoekt werk als ballenjongen) of Ramses (zoekt vertier). Ook zijn we natuurlijk al enige jaren een opvangadres voor laboratoriumpups van SHHH.

Als je zo door het plakboek heen bladert komen de herinneringen weer terug. Wat is er een hoop gebeurd, vele dieren, vrijwilligers, medewerkers, stagiaires, verbouwingen etc. Alles kwam voorbij. De verbouwing is een 10-jaren plan dus er zal nog wel het e.e.a. veranderen en worden verfijnd in ons Dierenwelzijnscentrum. In 2011 schreef De Feanster een artikel over het dierenpension en asiel: ‘Een frisse start’. In dit artikel staat o.a. dat wij het pension willen verbouwen tot een pension met huiskamers, de eigenaar kan dan kiezen tussen standaard, comfort en VIP(heet nu Nieuwe Standaards) en de honden worden overdag vermaakt, dit kan voor een aantal dagen maar ook voor 1 dag of een aantal uur. In dit artikel vragen we ook om vrijwilligers voor diverse werkzaamheden en gelukkig voor ons de vrijwilligers dienden zich aan, vanaf 2011 tot op heden kwamen zij helpen met de dieren maar ook voor de diverse bouwwerkzaamheden.

In 2014 is het NCRV programma ‘Achter de Voordeur’ opgenomen en uitgezonden en daar komen een aantal van die vrijwilligers voorbij. Als je dit tv-programma terug ziet en je kent ons Dierenwelzijnscentrum vanaf dat jaar dan zie je zeker de verschillen. Via dit artikel willen wij alle mensen, die ons Dierenwelzijnscentrum een warm hart toedragen, bedanken!  De artikelen van De Nijsmoune worden alleen in Kootstertille op papier uitgebracht dus plaatsen wij onze columns ook op onze website zodat iedereen het kan lezen, zie website www.DierenwelzijnscentrumAdventure.nl, onder nieuwsberichten, dorpskrant.

 

[/mp_span]

[/mp_row]