9288 XB Kootstertille

ma-vrij: 13:00-16:00 zaterdag: 10:00-16:00

Halen en Brengen

ma-vrij 07:30-09:30 / 16:00-18:00 zaterdag 08:30-09:30 / 16:00-18:00

2017 – nummer 5

Een dag uit het leven van Adventure…..

Drukte voor de Kerst Open Dagen.  Terwijl ik dit schrijf schijnt de zon op mijn rug. Ik zit in kantoor en het raam waar de zon doorheen schijnt is hetzelfde raam van de binnentuin. Deze tuin wordt omsloten door alle gebouwen. In deze tuin lopen 2 Vlaamse reuzen, ze hebben een binnen verblijf, die zij delen met een kat en een buitenhok en ongeveer 20 m2 tuin. De hele dag hupsen ze rond, graven ze gangen, slapen ze tegen of van elkaar vandaan of genieten van de buitenlucht. In het kantoor ligt een hond, een witte herder. Deze hond houdt mij nu gezelschap en bewaakt ook de boel als wij er niet zijn. De mand ligt tegen de openslaande deuren aan, die altijd dicht zijn, en aan de andere kant, in de kantine, staat een grote vogelkooi met 2 pyrrhura’s. Ze zijn de hele dag druk met versnipperen van de kranten, eten en drinken, badderen, vliegen en elkaar onderhouden. Als ik langs de kooi kijk zie ik in de verte de 2 papegaaien, een harlekijn en een ara, zitten. Zij doen eigenlijk hetzelfde als de 2 pyrrhura’s. De papegaaien hebben als buren een kat. Deze kat verblijft in een individuele ruimte omdat hij niet goed met andere katten kan. Er zijn in totaal 6 individuele verblijven. Op dit moment zijn daar 4 kittens en 3 volwassen katten. Als ik  vanuit de individuele kamers naar de overkant kijk dan zie ik de groepsverblijven, de kattenkamers met buitentuinen. De drie kamers zijn ingedeeld met banken, stoelen en tafels, alleen de tv en de radio ontbreekt. De kamers hebben overal ramen en zo kunnen alle katten naar elkaar kijken of ze nu binnen of buiten zijn. Als ik in de kattentuin sta en ik sta met mijn rug naar de kattenkamers dan kijk ik naar de ramen waar de honden achter verblijven. Achter deze ramen bevinden zich 12 comfortverblijven met vloerverwarming. Deze verblijven hebben 2 in- en uitgangen, neem ik de deur naar buiten dan kom ik  bij de buitenvelden van de honden: de sahara, het bosveld en veld 2 t/m 4. Veld 1 is het zwembadveld en daar wordt in de zomer in gezwommen. Neem ik de binnendeur dan kom ik op het pleintje, de binnenvelden zijn links en rechts van mij. De rechtervelden hebben ook vloerverwarming. Zou ik nu rechtdoor lopen dan kom ik bij de standaardkennels, neem ik dan de deur links dan zie ik de nieuwe Standaards met glas, deuren, muren, vloerverwarming en deze verblijven hebben een eigen buitenkennel. Om terug te gaan moet ik 180 graden draaien en de groene deur openen. Als ik dan door de smalle gang loop dan kom ik weer bij de katten uit. Om naar mijn kantoor te gaan hoef ik alleen maar rechtsaf te slaan en langs de kantine te lopen….

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u met eigen ogen de dieren en de verblijven bekijken dan bent u van harte welkom op onze Kerst Open Dagen, op vrijdagavond 15 december van 18:00 tot 21:00 uur en zaterdag 16 december van 11:00 tot 16:00 uur. Er is voor iedereen wat te beleven. Ook kunt u deze dagen een kerstpakket aanschaffen voor uw hond(en) of kat(ten), deze kan u ook vooraf bestellen door een mail te sturen naar info@dierenwelzijnscentrumadventure.nl, vanaf de open dagen t/m 23 december kunt u dan het pakket ophalen.

Tot ziens in ons Dierenwelzijnscentrum!