9288 XB Kootstertille

ma-vrij: 13:00-16:00 zaterdag: 10:00-16:00

Halen en Brengen

ma-vrij 07:30-09:30 / 16:00-18:00 zaterdag 08:30-09:30 / 16:00-18:00

2017 – nummer 4

Een dag uit het leven van Adventure…..

De oplevering van de nieuwe kattentuin. Met man en macht hebben de vrijwilligers hard gewerkt aan de kattentuin zodat we deze zomer daar gebruik van konden maken. Ik spreek over de kattentuin maar eigenlijk zijn het drie op zichzelf staande tuinen die met elkaar verbonden zijn door middel van water. De linker tuin heeft een ton die het regenwater kan opvangen, het water stroomt dan door een goot naar beneden en valt in de vijver die in de middelste tuin is gebouwd. De rechter tuin kan door middel van een pomp het water weer uit de vijver pompen. De katten van de drie kamers, die op deze tuin zijn aangesloten, kunnen door de netten naar elkaar kijken. Op dit moment is het vakantie en er zijn  veel pensionkatten die bij ons vakantie vieren. In de eerste twee kamers zitten de pensionkatten en in de laatste kamer verblijven de asielkatten. De katten die graag buiten komen kunnen dus de hele dag buiten spelen en lekker in het zonnetje liggen tussen de grassprieten. Wat wil een kat nog meer….

Sinds de maand juli is het kittenseizoen bij ons los gebarsten. Drachtige poezen, poezen met kittens maar ook moederloze kittens worden dagelijks gevonden en bij ons gebracht. Als het weer buiten goed is dan gaan de katten liever naar buiten dan dat ze binnen blijven. Zorg ervoor dat uw kat oud genoeg is om de wereld te verkennen. Kittens die buiten hun eerste stapjes maken weten vaak nog niet de weg naar huis. Rond de 7e/8e maand kunnen ze pas gesteriliseerd/gecastreerd worden en met 6 maanden zijn de poezen al vruchtbaar en kunnen ze voor nakomelingen zorgen. Laat de poezen totdat ze geholpen zijn lekker veilig binnen en mogen ze dan eindelijk naar buiten begin het dan langzaam op te bouwen. Eerst in de tuin, onder toezicht, dan weer binnen zetten en de dagen daarna de omgeving verder uitbreiden totdat ze snappen waar ze thuis horen en vanzelf weer binnen komen wandelen.

Als een kat dankbaar is, dat hij/zij bij u woont, neemt hij voor de aardigheid graag een vogel, muis, mol e.d. mee naar binnen. Als het dier nog leeft dan kunt u deze nog proberen te redden en het dier ergens anders weer uitzetten. Leeft hij niet meer dan kunt u het dier ook ‘aannemen’ en bekijken wat u ermee doet. Zorg ervoor dat uw katten ontwormt worden. Als ze graag wat oppeuzelen buitenshuis dan is de kans op wormen groter.

Katten kunnen kilometers afleggen om een andere omgeving te ontdekken. Ziet u een kat in uw omgeving die niet van u is, geef deze kat dan GEEN eten. Als een kat een ander huisje heeft gevonden waar hij te eten krijgt dan zal hij de vele kilometers niet meer naar huis terug gaan afleggen en blijft hij in de buurt rondhangen. Op www.amivedi.nl kunt u de vermissing/gevonden dier doorgeven. Vergeet ook niet de melding te maken bij uw plaatselijke dierenasiel en dierenarts. Laat uw kat chippen en registreren. Mocht het asiel, de dierenarts of de dierenambulance de kat binnenkrijgen dan kan de kat sneller herenigd worden met zijn/haar eigenaar.

Als wij, als dierenasiel, een kat binnenkrijgen en deze is niet gechipt dan verblijft de kat nog 14 dagen in quarantaine. Omdat wij de geschiedenis niet weten van de kat zal hij nagekeken worden door de dierenarts en zal hij worden gevaccineerd, ontwormd en ontvlooid. Als de kat na 14 dagen nog niet is opgeëist door de eigenaar wordt het dierenasiel eigenaar van de kat en kan hij geplaatst worden. Een volwassen kat kost €90,- en een kitten €100,-. De vaccinaties, ontworming, ontvlooiing, sterilisatie/castratie zitten in deze prijs ingegrepen. Heeft u interesse in een kat? Wij werken op afspraak en vertellen u graag meer over de katten in ons dierenasiel.