9288 XB Kootstertille

ma-vrij: 13:00-16:00 zaterdag: 10:00-16:00

Halen en Brengen

ma-vrij 07:30-09:30 / 16:00-18:00 zaterdag 08:30-09:30 / 16:00-18:00

2017 – nummer 3

Een dag uit het leven van Adventure…..

Na drie verhalen in De Nijsmoune is het wel duidelijk geworden dat er veel artikelen worden gebruikt en verbruikt bij de dieren en door onze vrijwilligers.  Per jaar verwerken wij ongeveer 37.500 kilo aan was zoals dekens, onderleggers, handdoeken, mandjes etc. Ook gaat er voor ongeveer 7000 kilo brokken en ongeveer 1500 kilo vlees voor de dieren erdoor heen waardoor we ook nog eens ongeveer 40 kilo ontlasting per dag opruimen.

Als de artikelen vaak gebruikt worden dan gaan deze nog weleens kapot of het blijkt dat er te weinig op voorraad is, zoals in september 2016, er waren toen veel katten in het dierenasiel aanwezig en te weinig kattenbakken. Elke kattenbak die vies was en dus vervangen moest worden werd direct afgewassen en weer ingezet. Dit was een tijdrovende klus. Wij zijn altijd blij met mensen die een donatie doen in de vorm van artikelen. Niet alleen kattenbakken kunnen we goed gebruiken maar ook de kattenbakvulling, hooi & stro voor de konijnen, schelpenzand & parkietenvoer, schoonmaakartikelen zoals citronella, allesreiniger, handschoenen, veger & blik, trekkers en vuilniszakken zijn artikelen die er bij ons hard doorheen gaan. Oude dekens, lakens, dekbedhoezen, (tennis)ballen, plastic- en stoffenmanden verslijten ook door het gebruik. Wij vinden het belangrijk dat alles elke dag gewassen wordt zodat de dieren schoon de nacht in gaan.

Behalve ‘kleine’ artikelen kunt u ook aan het dierenasiel denken met grotere donaties, bijvoorbeeld een werkende koelkast of een vriezer. Op dit moment staat er 1 vriezer in de spoelkeuken. Een nieuwe vriezer is een grote uitgave voor het dierenasiel, een 2e hands zou dus een mooie uitkomst bieden.

Twee keer per jaar organiseren wij samen met de JUMBO in Surhuisterveen een actie om artikelen gedoneerd te krijgen van ons ‘Boodschappenlijstje’. Aan de ingang van de supermarkt bieden wij de klant een boodschappenlijstje aan met producten die het dierenasiel nodig heeft. Na het afrekenen kan de klant het artikel achterlaten bij 1 van de vrijwilligers. Die dag staat de Dierenambulance er ook. Dit jaar staan wij met z’n zessen op vrijdagavond 30 juni (18:00-20:00) en zaterdag 01 juli (10:00-17:00) bij de supermarkt. Een uitgelezen kans om de Dierenambulance van binnen te bewonderen.

Nog een kleine tip. Op dit moment roept de natuur de katten om zich voort te planten. Een kat die niet geholpen is (gecastreerd of gesteriliseerd) kan dan een lange tijd niet meer thuiskomen omdat het buiten leuker is. Zorg dat uw kat een chip heeft en deze chip geregistreerd is, als de Dierenambulance dan de kat vindt kan deze sneller met de baas herenigd worden. Uw kunt de registratie checken op www.chipnummer.nl