9288 XB Kootstertille

ma-vrij: 13:00-16:00 zaterdag: 10:00-16:00

Halen en Brengen

ma-vrij 07:30-09:30 / 16:00-18:00 zaterdag 08:30-09:30 / 16:00-18:00

2017 – nummer 2

[mp_row]

[mp_span col=”12″]

Een dag uit het leven van Adventure…..

Voor wie het zich nog kan herinneren, in september 2016 zaten er ruim 120 katten in het dierenasiel. Het is bijna niet meer voor te stellen maar op dit moment zijn er 9 asielkatten. Wie het dierenasiel kent, weet dat de katten in “huiskamers” verblijven. De huiskamer is ingericht met een bank, stoelen, salontafels, krabpalen, kleedjes, voer- en waterbakken en veel speelgoed. Alle huiskamers hebben vloerverwarming zodat het altijd lekker behaaglijk is.

Hygiëne is belangrijk dus de huiskamers worden iedere dag schoongemaakt. Hoe gaat dat in zijn werk? We volgen Jacqueline H. , zij is een vrijwilligster die 3 ochtenden in de week in het dierenasiel werkt. Voordat ze begint met schoonmaken geeft ze de katten eerst eten. Als iedereen eten heeft dan verzamelt zij, in de spoelkeuken, alle spullen die nodig zijn voor de huiskamers: kattenbakken, waterbakken, voerbakken, fleecekleden, mandjes en om mee schoon te maken: emmer met schoonmaakmiddel, bezem, trekker, veger en blik,  schoonmaakdoeken en  een kattenbakschep. Op de gang staan de emmers met houtkorrel voor de vulling van de kattenbakken en een vuilnisbak.

In de huiskamer worden alle kattenbakken eruit gehaald, alle kleden die vies zijn gaan in de was, alle waterbakken en voerbakken worden vervangen, krabpalen worden schoongemaakt en de kattenharen worden verwijderd, banken/tafels/kasten worden met een sopje afgenomen en als ze gaat dweilen dan wordt alles, wat op de grond staat, omhoog gezet. De katten blijven los lopen in de huiskamer en zitten vaak met z’n allen in de vensterbank te wachten. Na de schoonmaak worden alle schone bakken gevuld met houtkorrel, waterbakken gevuld met schoon water, schone kleden en manden door de kamer verspreid en de voerbakken neergezet voor de middag-eetronde. Wat belangrijk is, is dat het aantal voerbakken overeenkomen met het aantal katten. Als alle huiskamers zijn schoongemaakt dan wordt alle was en afwas verzameld en naar de spoelkeuken gebracht. In de spoelkeuken staat een grote wasmachine en droger om alle was weg te werken en in de spoelbak wordt alle afwas gedaan zodat alles weer beschikbaar is voor de volgende dag. Naast het schoonhouden van de huiskamers en het voeren van de katten is Jacqueline ook verantwoordelijk voor het voeren van de vogels. Ook deze verblijven moeten schoon gehouden worden.

Werken bij Adventure is veelzijdig, leerzaam maar vooral ook heel leuk. We zijn een jong en hecht team. Het is soms hard werken zoals het schoonmaken en het (ver)bouwen. Na de werkzaamheden wordt er tijd gemaakt voor het wandelen met de honden of knuffelen bij de katten.

Voor de bouwwerkzaamheden hebben wij een vrijwilliger, die 5 dagen in de week komt helpen. Op de planning staat dat voor de zomer van 2017 de nieuwe kattentuin wordt gerealiseerd.

Is er interesse om als vrijwilliger te werken bij Adventure? Stuur dan een mail met persoonlijke gegevens en wat voor werk u zoekt dan nemen wij contact met u op.

[/mp_span]

[/mp_row]