9288 XB Kootstertille

ma-vrij: 13:00-16:00 zaterdag: 10:00-16:00

Halen en Brengen

ma-vrij 07:30-09:30 / 16:00-18:00 zaterdag 08:30-09:30 / 16:00-18:00

2016 – nummer 5

Een dag uit het leven van Adventure…..

Ik zal mij allereerst voorstellen; mijn naam is Claudia Hageman-Cullens en ik woon & werk sinds januari 2011 op de Alde Dyk 29 te Kootstertille. Ik ben getrouwd met Henri Hageman en samen zijn wij het Dierenwelzijnscentrum Adventure gestart, oftewel het Dierenpension en Dierenasiel.

In ons dierenpension verblijven dieren met een eigenaar. Naast een langdurig verblijf of dagopvang ,is het ook mogelijk uw huisdier op te laten halen of thuis te laten brengen.  In ons dierenasiel vangen wij de zwerfkatten,-honden,-konijnen en soms ,-vogels op voor de gemeenten Achtkarspelen, Dantumadeel, Dongeradeel, Ferwerderadiel, Kollumerland en Tytsjerksteradiel.

Wij hebben een 10-jaren verbouwingsplan. Toen wij in 2011 hier kwamen, waren beide stallen nog niet geschikt voor de opvang van huisdieren. Stal 1 was een opslag voor caravans en in stal 2 was er een paardenbak met paardenboxen. Inmiddels zijn alle paardenboxen vervangen voor hondenverblijven en de paardenbak voor 2 binnenvelden. In de gehele stal is er vloerverwarming. In stal 1 zijn de caravans retour eigenaar gegaan en in 5 jaar tijd hebben we mooie verwarmde kattenverblijven gerealiseerd, een verblijf voor de vogels, kantoor en receptie. Wij houden van ruimten met veel licht dus we hebben heel veel ramen. Mensen die voor het eerst ons dierenwelzijnscentrum bezoeken zijn verrast over hoe de katten hier verblijven. Kamers die zijn ingericht met stoelen, banken, tafels, krabpalen en leuke speeltjes, oftewel huiskamers. Een ieder kan dan mooi zien hoe het gedrag van een kat is, kruipt hij bij je op schoot, laat hij zich aanhalen of verstopt hij zich liever. Ook bij de honden worden de standaardverblijven, ijzeren kennelpanelen, vervangen voor muren met ramen en een deur. In de zomer van 2015 zijn een aantal nieuwe comfortverblijven gerealiseerd op die manier. De honden kunnen zich vermaken in 7 grote velden en in de zomer kan er gezwommen worden in ons buitenzwembad. Er staan nog wat grote projecten op de planning voor de komende jaren.

De maand september is inmiddels voorbij en wat voor een maand was dit. We hebben 61 katten binnen gekregen, met name wel erg veel kittens. Een record aantal katten in huis gehad, ruim 120.

Een dag uit het leven van Adventure… is een rubriek van onze facebookpagina. Hierin staan de foto’s van de dieren maar ook van onze vrijwilligers/stagiaires/medewerkers die in ons dierenwelzijnscentrum werken. Waar bestaan de werkzaamheden uit, hoe ziet een dag eruit als je hier komt werken, hoeveel was en afwas we op een dag hebben en wat iedere dag terug komt.

Voor wie het in het echt wil zien, op vrijdagavond 16 december van 18:00-21:00 uur en zaterdag 17 december van 11:00-16:00 hebben wij KerstOpenDagen, houdt alle media in de gaten. Wilt u niet zo lang wachten, wij zijn geopend op maandag t/m zaterdag van 09:00-17:00 en wij werken op afspraak.